L’article de Curri Valenzuela a l’ABC que tot independentista ha de llegir com a prova definitiva que cal anar a votar el 21D

El miracle encara és “possible”, diu Curri Valenzuela al diari ABC, en relació a la victòria del bloc ddel 155 a les properes eleccions imposades.

El miracle consisteix en què la participació electoral superi el 75 per cent del cens que ja es va registrar en les autonòmiques catalanes de 2015, un índex molt alt que, no obstant això, els experts consideren que es pot augmentar si de debò tots els qui s’oposen a la independència acudeixen a les urnes.

A més, hi ha indicis recents per a l’esperança governamental: un d’ells, la decisió del tribunal belga que examina la possible extradició de Carles Puigdemont a Espanya.

El seu retard per prendre la decisió, que podrà ser apel·lada pels advocats de l’ex president català, suposa evitar la imatge del President ingressant a la presó de Estremera, que donaria ales a la seva candidatura. “A ell no li ve bé anar a la presó; a nosaltres, tampoc”, afirma un dirigent del PP.

Un altre factor positiu per als populars és el que la crispació s’ha instal·lat en el bàndol dels ‘secesionistes’, però està absent del bloc constitucional.

El disbarat de Marta Rovira, acusant al Govern d’haver-los amenaçat amb causar morts, les constants entrevistes d’un Puigdemont enfadat, les peticions de Núria de Gispert cap a Inés Arrimadas perquè torni a Cadis indiquen un interès dels partidaris de la independència per elevar la tensió durant la campanya electoral per mobilitzar als seus votants, una tàctica que pot sortir malament; pot portar a molts mes catalans constitucionalistes a anar a les urnes i que no hi haguessin anat.

A més, des de PP, PSOE i Ciudadanos s’estan duent a terme campanyes moderades de baixa intensitat, sense agredir al contrari, ni aixecar polèmiques innecessàries, un altre ingredient imprescindible per no provocar el desig d’anar a votar entre els partidaris dels seus adversaris.
I, finalment, es veu positiu també des del PP que aquest bloc constitucional, que es va posar d’acord per aprovar el 155, continua gaudint de bona salut i estigui superant les esquerdes que un coqueteig d’Iceta amb els independentistes o una critica de Ciudadanos al Govern li obren cada pocs dies abans de tancar-se.

De moment.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Reflexiones de Mario Benedetti.( Sabios consejos de un hombre sabio) Si estás cerca (arriba o abajo) de los 60, tómate unos 10 minutos y léelo

El yugo y las flechas de la derecha

La lengua catalana